Restyle Foam Editions

Foam heeft een fantastische galerie, Foam Editions: de plek waar je prints kunt kopen in een gelimiteerde oplage voor een aantrekkelijke prijs. Toch weet niet iedereen Foam Editions te vinden en zijn de prints voor onze eigen doelgroep vaak nog niet echt betaalbaar. We hebben nagedacht over manieren om de drempel naar Foam Editions  te verlagen. We willen Editions zichtbaarder maken en toegankelijk communiceren naar een brede doelgroep.

Restyle ruimte
De 'white cube', we kennen 'm allemaal. Stijfjes, een beetje eng en prijskaartjes waar je portemonnee al helemaal van schrikt. Deze galerie ervaring wil Lab veranderen. Wij vinden het belangrijk om Foam Editions een fijne omgeving en laagdrempelige ruimte te maken waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. Editions is een serieuze galerie zonder kil over te komen. Lab heeft nagedacht over de look en feel van Editions en heeft een geheel nieuwe routing, inrichting en interieur bedacht én uitgevoerd. Er is een nieuw logo, een duidelijkere route door wallpapers en we hebben nieuwe meubels ontworpen die de ruimte speelser en toegankelijker maken.

First Edition
Trots introduceert Lab de First Edition: een aantrekkelijk geprijsd tweeluik van jong fotografie-talent met elke twee maanden een nieuwe fotograaf met een nieuw foto duo. Voor onze doelgroep is kunst vaak onbetaalbaar. Met de First Edition wil Foam Lab de stap naar het kopen van kunst makkelijker maken. De eerste 'First Edition' is van fotograaf Anna de Jong, haar werk is al vanaf €75 (met lijst!), alleen te koop in Foam in beperkte oplage beschikbaar!

FOAM x HUTSPOT
We werken samen met Hutspot! Gelimiteerde prints van Foam Editions zijn te koop bij beide filialen van Hutspot (van Woustraat en Rozengracht). In Foam zijn de prints te aanschouwen in een museum/galerie sfeer, terwijl Hutspot juist de sfeer van een huiskamer ademt. Kijk eens wat kunst voor je inrichting kan doen!

In samenwerking met Foam Lab: Coco Plooijer, Bram Prins, Lisa Konno, Marius Schwarz, Maurits Rozema, Sarah van den Bosch en Tijmen Dalhuijsen