SUPERMARKT VAN DE BUURT

Opdracht: Bedenk een concept met onderscheidende formule voor een nieuwe supermarkt keten. Bedenk het concept en maak de branding & identity,  een introductie en follow-up campagne.

 Rol: Dit gehele project is zelfstandig gemaakt.

1.jpg

Insight: Nederland wordt steeds meer een individualistische samenleving. De betrokkenheid in de buurt neemt af en mensen kennen hun eigen buren niet meer. Iedereen het altijd druk, men heeft weinig tijd en alles moet snel. Waar de grote supermarktketens meegaan in deze trend (eenpersoons-porties, geen contact bij de kassa) wil Van de Buurt een tegenbeweging vormen. Mede door de crisis zie je dat mensen steeds meer samen doen en er behoefte is aan persoonlijk contact boven een anonieme maatschappij.

 Van de Buurt wil het warme gevoel van de buurtsuper van vroeger terug brengen. Gezellig samen boodschappen doen in eigen buurt. Mensen worden in de winkel onthaast; ze kunnen dingen proeven, vragen stellen en koffie drinken aan de stamtafel van de buurt.

 Propositie: Van de Buurt is de supermarkt die ook je buurman is.

 Concept: Van de Buurt gedraagt zich als een buurtbewoner, jouw buurman. Hierdoor is de communicatie herkenbaar en persoonlijk. Ook wordt het buurtgevoel gestimuleerd.

Introductiecampagne
Je moet Van de Buurt zien als de nieuwe buurman. In de introductiecampagne stel je jezelf voor en laat je weten dat je nieuwe buren welkom zijn, zoals een nieuwe buurtbewoner ook zou doen. Je gooit een briefje in de bus met verontschuldigingen voor de geluidsoverlast, geeft een housewarming en laat weten dat de koffie altijd klaar staat voor de buren. De tone of voice is nog iets formeel aangezien je je nieuwe buren nog niet kent spreek je ze aan met u.

Follow up campagne

In de follow up ben je volledig geïntegreerd in de buurt en verandert de tone of voice naar ‘‘wij’’. Aanbiedingen worden gepresenteerd aan de hand van een sociale activiteit die buren samen kunnen doen en die bij het moment passen. Denk aan barbequen, schaatsen, schoen zetten etc. Verder richt de campagne zich op het sociale gevoel dat Van de Buurt wil uitstralen: gezellig samen boodschappen doen in eigen buurt. Het krantje van de buurt is een revival van het buurtkrantje en ook de actie ‘‘samen halen, minder betalen’’ sluit goed bij dit gevoel aan.

 Note: Dit is een uitgebreide en volledige campagne waarvan slechts een deel online staat. Bij interesse in dit project kun je altijd contact opnemen!